Home Top Ad

InfoRakyatKini

Isu Kompaun, Hari Ini Tiga Isu Diselesaikan Kerajaan PN

 .

Alhamdulillah perkembangan yang baik hari ini dari kerajaan PN terhadap isu-isu yang panas. Lega rasa hati. 


Ibarat disiram air sejuk pada api yang sedang marak. Tiga isu yang buatkan rakyat panas, kini, disejukkan dengan tindakan segera kerajaan PN. 


1. Neelofa didenda RM 60k tanpa diskaun. Denda maksima dan tidak boleh diskaun. (rujuk: https://tinyurl.com/2npjr5fc


2. Enam Pelajar matrik perak yang dikompaun RM 1500, tidak perlu buat bayaran. Tahniah Exco Perak, YB Ust Akmal ambil perjalanan dan juga KKM (rujuk : https://tinyurl.com/wvmbch4a)


3. Pengusaha kecil dikompaun RM 50k, Menteri Undang-Undang menyatakan pengusaha perniagaan boleh dikompaun maksima RM 10k sahaja. Itu pun boleh dibuat rayuan dan diskaun lagi. Tahniah YB Takiyudin. (rujuk: https://tinyurl.com/krfd3uym)

Bahkan Polis Kelantan sudah menyatakan akan memanggil kembali mereka yang dikompaun, dan dikompaun mengikut garis panduan sewajarnya. Tahniah PDRM. (rujuk: https://tinyurl.com/3cjs4cmv)


Kini, semua pihak kerajaan, penguatkuasa, peniaga dan rakyat mesti mengikuti SOP yang ditetapkan. Samaada SOP Covid19, SOP penyamanan dan SOP urustadbir negara. 

Alhamdulillah, setidak-tidaknya kerajaan PN tidak mengulangi apa yang dilakukan oleh PH dahulu. Semoga terus tekal memimpin negara.

Tulisan: https://www.facebook.com/ahmadfahmi.mokhtar/posts/4115219651849894

.

Isu Kompaun, Hari Ini Tiga Isu Diselesaikan Kerajaan PN Isu Kompaun, Hari Ini Tiga Isu Diselesaikan Kerajaan PN Reviewed by admin on 12:07 AM Rating: 5

No comments

Random Posts

3/random/post-list