Home Top Ad

InfoRakyatKini

Khairuddin iringi Speaker Parlimen Turkiye sepanjang lawatan rasmi

Khairuddin (kiri) bersalaman dengan Mustafa sebaik sahaja tetamu kerajaan itu tiba di Kompleks Bunga Raya, KLIA semalam.

KUALA LUMPUR
: Speaker Parlimen Turkiye Prof Dr Mustafa Sentop tiba di sini semalam untuk lawatan rasmi tiga hari ke Malaysia sehingga Rabu ini.


Pesawat khas membawa Mustafa dan delegasinya mendarat di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur di sini pada pukul 11.50 malam.


Beliau dan delegasinya disambut Duta Turkiye ke Malaysia Emir Salim Yuksel dan Timbalan Yang di-Pertua Dewan Rakyat Datuk Mohd Rashid Hasnon.


Ahli Parlimen Kuala Nerus, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali merupakan Ahli Parlimen yang akan mengiringi tetamu negara itu sepanjang lawatan rasmi berkenaan.


Mustafa kemudian memeriksa kawalan kehormat terdiri 28 pegawai dan anggota Batalion Pertama Rejimen Renjer Diraja.


Semasa lawatannya, belia dijadualkan menghadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah di Istana Negara.


Beliau juga dijadualkan melakukan kunjungan hormat ke atas Yang di-Pertua Dewan Rakyat Tan Sri Azhar Azizan Harun dan mengadakan pertemuan dengan Yang di-Pertua Dewan Negara Tan Sri Dr Rais Yatim.

Khairuddin iringi Speaker Parlimen Turkiye sepanjang lawatan rasmi Khairuddin iringi Speaker Parlimen Turkiye sepanjang lawatan rasmi Reviewed by admin on 9:20 AM Rating: 5

No comments

Random Posts

3/random/post-list