Home Top Ad

InfoRakyatKini

Kalah letak jawatan bukan sunnah Rasulullah
KUALA NERUS: Sunnah Rasulullah SAW ialah bangkit seterusnya memenangi perang Ahzab walaupun tewas pada peperangan Uhud sebelumnya, tegas bekas Ahli Parlimen Kuala Nerus Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali.


Beliau berkata, tidak berbangkit soal menukar kepimpinan perang atau meletak jawatan biar pun kalah dalam medan perang sebelumnya.


"Sebaliknya, sunnah Rasulullah SAW ialah pemimpin perlu bangkit memimpin kekalahan untuk digantikan dengan kemenangan. 


"Namun, apa yang jelas kekalahan Rasulullah SAW adalah disebabkan pertelingkahan dalam kalangan sahabat dan ada yang mencanggahi arahan ketua serta pemimpin ketika perang," katanya di sini.


Khairuddin berkata, mereka yang bertelingkah ketika peranglah yang sepatutnya insaf atas kekalahan lalu kembali bersama membina kesatuan dan perpaduan untuk mencipta kemenangan baru.


Beliau mengulas desakan supaya Pengerusi Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melepaskan jawatan termasuk sebagai Presiden UMNO berikutan kekalahan memalukan BN pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) pada Sabtu lalu.


Tekanan daripada pemimpin pelbagai peringkat dalam UMNO dan BN mahu Ahmad Zahid bertanggungjawab atas kekalahan yang menyaksikan parti itu hanya memperoleh 30 kerusi.

Kalah letak jawatan bukan sunnah Rasulullah Kalah letak jawatan bukan sunnah Rasulullah Reviewed by admin on 1:13 AM Rating: 5

No comments

Random Posts

3/random/post-list