Home Top Ad

InfoRakyatKini

Pengundi muda muak kempen politik kebencian - Khairuddin

Khairuddin semasa berkempen di sekitar Kuala Nerus semalam.

KUALA NERUS
: Calon Barisan Nasional (BN), Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali menegaskan, pengundi muda hari ini menolak politik kebencian yang menjadi modal kempen parti politik tertentu.


Penyandang kerusi Parlimen Kuala Nerus itu berkata, mereka turut membenci amalan politik provokasi dan persepsi yang tidak membawa keuntungan serta memecahbelahkan perpaduan umat serta rakyat.


"Rakyat kini cerdik. Mereka baca media sosial termasuk Facebook dan TikTok, mereka mahukan kesatuan umat, inilah kehendak anak muda hari ini. 


"Cukup-cukuplah bermain politik. Mereka mahukan negara yang gagah, stabil dan makmur untuk kehidupan seterusnya untuk anak cucu mereka. Zaman pertembungan sudah berlalu, siapa bawa idea ini mereka akan ketinggalan," katanya.


Khairuddin bersama pengundi muda yang bakal menunaikan tanggungjawab mereka pada 19 November ini

Beliau berkata demikian kepada media selepas mengadakan pertemuan dengan jentera parti di Bilik Gerakan Pusat Daerah Mengundi (PDM) Taman Perumahan Gong Badak di sini, malam ini.


Beliau mengulas serangan peribadi yang dijadikan modal kempen apabila poster yang menghina Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri, Datuk Seri Ahmad Said.


Bahan yang tertera 'Pemimpin UMNO Cabul Kehormatan' dan 'Cekor' menjadi bahan kempen pihak tidak bertanggungjawab sekali gus menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan ahli dan penyokong BN.


Khairuddin berkata, BN kekal konsisten membawa idea penyatuan umat.


"Saya jadi saksi bahawa Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi konsisten berpakat dengan umat bahkan masih menawarkan muafakat pada saat-saat akhir sebelum hari penamaan calon sebelum ini," katanya. 


Pengundi muda muak kempen politik kebencian - Khairuddin Pengundi muda muak kempen politik kebencian - Khairuddin Reviewed by admin on 12:42 AM Rating: 5

No comments

Random Posts

3/random/post-list