Home Top Ad

InfoRakyatKini

Benarkah PH adalah barua DAP?


.

Mat Sabu Dedah PH Berdepan Laluan SukarSHAH ALAM - PH berdepan laluan sukar dalam usaha mengalahkan UMNO di DUN Rantau kerana orang Melayu masih termakan dengan dakwaan gabungan parti itu ditunggangi DAP.

Presiden Amanah, Mohamad Sabu berkata, pihaknya akan bekerja lebih kuat dan memberikan penjelasan kepada rakyat mengenai perkara sebenar.

"Anggapan bahawa PH adalah barua DAP masih kuat selain pihak lawan menggunakan ayat al-Quran. Kita akan beri penjelasan dan selebihnya kita serahkan kepada rakyat untuk menentukan.

"Oleh demikian, PH kena ambil perhatian dan perlu berjaga-jaga supaya tidak timbul persepsi yang salah. Ini kerana pihak lawan memang kerja mereka menimbulkan persepsi sebegitu," katanya dalam Bicara Minda Sinar Harian, hari ini.

PRK DUN Rantau diadakan selepas Mahkamah Persekutuan memutuskan kemenangan Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan pada PRU14 dibatalkan dan tidak sah.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) kelmarin mengumumkan PRK DUN Rantau akan diadakan pada 13 April manakala penamaan calon pada 30 Mac.

Ketika ditanya berkaitan kekalahan PH di DUN Semenyih, Mohamad berkata, ia berpunca daripada persepsi dibawa pihak pembangkang kepada pengundi.

"Mereka memainkan isu ekonomi, perkauman dan keagamaan juga lebih hebat," katanya.

.
Sumber:
https://www.sinarharian.com.my/article/16987/KHAS/Bicara-Minda/Orang-Melayu-masih-percaya-DAP-tunggang-PH
Benarkah PH adalah barua DAP? Benarkah PH adalah barua DAP? Reviewed by admin on 8:25 PM Rating: 5

No comments

Random Posts

3/random/post-list